Oil sunrise

24.05.2013 15:00

undefined

 

  Píše se Leden roku 2023. světová ekonomika stagnuje, ceny ropy a zemního plynu jsou na rekordní výši. Jedny z mála posledních nevytěžených přírodních zásob černého zlata jsou v Rusku a Spojených arabských emirátech, tyto 2 ekonomické velmoci spolu tajně uzavírají smlouvu týkající se trhu s ropou. USA pod zástěrkovou OSN uvaluje na Emiráty tvrdé ekonomické sankce. Během několika dalších měsíců se situace na blízkém východě stále více a více vyostřuje.

  Během Února a Března válečná flotila USA obsazuje okolí Hormuzského průlivu a chystá se na obsazení Perského zálivu, avšak díky perfektním zpravodajským informacím se již v Perském zálivu nachází Černomořská flotila, chlouba Ruské federace, z důvodu hrozící války, kterou by mohly být poškozeny ropné vrty, mezi sebou usilovně jednají prezidenti Putin a Bush (nejml.), tajně se dohodnou o stažení ruské flotily za 50% zisku z prodeje ropy.

  Začátkem Dubna se plně rozjíždí americká válečná mašinérie a obsazuje přímořské město Dubaj, ze kterého si vytváří hlavní základnu díky obrovskému přístavu a letišti USA přiváží stále více a více bojové techniky. Za pomoci dovezené techniky americká armáda obsazuje a zajišťuje padesáti kilometrové pásmo kolem města. Koncem měsíce je americká mise rozšířena o bojové uskupení jednotek ISAF, jejich úkolem je zneškodnit místní ozbrojené složky.

  Prvního Května je dobyto Abu Zabi a emirové prchají do ústraní. Jeden z nejbohatších emirů Abdul al Honza žádá o pomoc své přátele z Iráku, Iránu a Saudské Arábie, díky této pomoci se mu  daří uniknout do severní části S.A.E. kde se ukrývá poblíž se nachází 2 poslední vesnice Nakhle a Khárí, které mu jsou loajální. ISAF rozjíždí operaci pod kricím názvem „Running dog“, jejímž účelem je zajmout Abdula al Honzu.

  Během několika dalších týdnů ISAF zneškodní téměř veškerý odpor a stabilizuje situaci v téměř celé zemi, díky proudícím posilám z celého arabského poloostrova musí být jednotky ISAF stále ve střehu. Uprchlému emirovi se podařilo zakoupit na ruském zbrojním trhu zakoupit raketu schopnou nést menší jadernou hlavici pro případ nouze. Tuto hlavici mají do S.A.E. dopravit najatí žoldáci. Proti žoldákům jsou nasazeni místní policisté, vycvičeni americkou armádou, tito policisté rovněž dohlíží na pořádek ve vesnicích a kvůli jejich malému počtu udržují s vesničany velmi vřelé vztahy.


Bookmark and Share